10 may 2016

TEATRE DE L'OPRIMIT, TERCER I QUART TALLERS GRATUÏTS

Laboratori Creatiu d'Amics de les Arts

►Divendres, 27 de maig i 10 de juny, 
de les 18:00h a les 20:30h

Tercer i quart tallers gratuïts 
de reflexions i dinàmiques d'aproximació 
al Teatre de l'Oprimit, a càrrec de Marta Pastor

La inscripció és gratuïta, però cal reservar plaça
o trucant al 93 785 92 31 (dll a dv, de 17:00 a 20:00h)

Amics de les Arts i Joventuts Musicals
Carrer Sant Pere, 46, primera planta - Terrassa

* * *





Teatre social: el conflicte a escena 

Les arts escèniques ens ofereixen un ampli ventall de possibilitats expressives i de comunicació entre individus i col·lectius. El teatre pot esdevenir una via de coneixement personal així com grupal tot fent ús del cos, les emocions i les experiències pròpies. 

El taller que es presenta és com una aproximació a la disciplina del Teatre de l'Oprimit, endegada per Augusto Boal. Partint de la base teòrica i pràctica que aquest planteja, la sessió es consolida com una trobada aïllada i única o, si s'escau, també com el tret de sortida per a la creació d'un col·lectiu que hi mostri interès. 

S'exposarà una breu explicació que reflexioni entorn el Teatre de l'Oprimit, però lluny de ser una classe teòrica i estàtica, es realitzaran diferents dinàmiques que permetin fer un tastet de la citada disciplina. Es busca trobar en el teatre una via per visibilitzar conflictes socials que neixen del Jo, però que es veuen inevitablement condicionats per un Nosaltres. Així, s'empren exercicis propis de l'àmbit de la interpretació mentre que les temàtiques que els estructuren neixen de les inquietuds socials dels i les participants. 

Va adreçat a totes aquelles persones que vulguin compartir les seves inquietuds socials i simpatitzin amb el teatre. No és necessària cap mena d'experiència prèvia amb el món de les arts escèniques. Només cal tenir ganes de conèixer una altra forma de visibilitzar conflictes socials com també de conèixer a l'Altre i a un mateix. 


* * *

Marta Pastor es presenta com la coordinadora del taller, el seu paper es fonamenta en la dinamització de les activitats i la conducció dels debats que vagin sorgint al llarg de la trobada. 


* * *

Augusto Boal (1931-2009), escriptor, dramaturg, i director de teatre va propulsar als anys 60 el Teatre de l'Oprimit, una proposta que té com a objectiu representar damunt l'escenari situacions conflictives quotidianes, per tal de plantar les llavors de la transformació social.

No hay comentarios:

Publicar un comentario